Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ( ΜΩΣΑΙΚΟ )

Υλικά


2  πακ. μπισκότα τύπου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
500 γρ.  πακ. βούτυρο βιτάμ ( σε θερμοκρασία δωματίου )
400 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. χονδροκομμένα καρύδια 
3 κουτ. σούπας κακάο
2 βανίλιες
λίγο κονιάκ
λαδόκολλες


Εκτέλεση


Σε ενα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και τα χονδροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε ένα άλλο μπωλ κομματιάζουμε τα μπισκότα και τα καταβρέχουμε ελαφρώς με λίγο κονιάκ.
Ρίχνουμε και τα μπισκότα μέσα στο μπώλ με τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα  και απλώνουμε την γέμισή μας λίγο πιο πάνω απο την μια άκρη της λαδόκολλας εως λίγο πιο κάτω απο την άλλη άκρη.
Διπλώνουμε την λαδόκολλα, έχοντας βάλει την γέμιση μέσα, σε σχήμα κυκλικό όπως το σαλάμι, ώστε όταν το κόψουμε όταν κρυώσει  να είναι σε σχήμα ροδέλες.
Το βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 4 - 6 ώρες να παγώσει καλά.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Η παρακάτω συνταγή είναι απο μια αρκετά καλή μαγείρισσα και αδελφική φίλη μου την Μαρίνα. Την ευχαριστούμε που την μοιράστηκε μαζί μας. Εσείς απλά απολαύστε την...



 ΥΛΙΚΑ:
1 πακ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( ΦΑΡΙΝΑ )
1 πακ. βούτυρο ( 250 γρ.) *σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη ( 450 γρ. )
3 - 4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι ( 125 γρ. )
2 σωληνάρια βανίλιας
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
λίγο κονιάκ , λίγο ουίσκι ( προαιρετικά τα βάζουμε για να σπάσει η μυρωδιά απο τα αυγά )
ελάχιστο αλάτι
1 κουβερτούρα ( 125 γρ. )



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ,ώσπου το μείγμα να αφρατέψει.κατόπιν, προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά, το γιαούρτι , τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα ποτά και το αλάτι. Τέλος προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο. Σε βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε τα 2/3 του μείγματος και κρατάμε στο μπώλ μας το 1/3 για να το κάνουμε μείγμα σοκολάτας. Λιώνουμε την  κουβερτούρα σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει. Αφού λιώσει ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μπωλ με τη γέμιση και ανακατεύουμε καλά  ή με το χέρι ή με το μίξερ.Ρίχνουμε  το σοκολατένιο μείγμα πάνω στην άλλη γέμιση και με ένα πηρούνι το ανακατεύουμε ελαφριά για να δημιουργήσουμε  αυτο τον διχρωματισμο της βανίλιας και της σοκολάτας που βλέπουμε στα κέικ. 

Καλή επιτυχία !!!