Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Απλώνοντας μια μάσκα με αβγό στο πρόσωπό σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, θα διεγείρεις τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων και θα παρατείνεις τη φρεσκάδα και τη νεότητά του για περισσότερα χρόνια.

Το αβγό περιέχει πολλές πρωτεΐνες ευεργετικές για την επιδερμίδα. Είναι ακόμη δυναμωτικό, χάρη στη λεσετίνη, στα λευκώματα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει , ενώ ο κρόκος είναι ιδιαίτερα θρεπτικός και από πολλούς ερευνητές θεωρείται μυστικό μακροζωίας. Το ασπράδι του έχει τονωτικές και συσφικτικές ιδιότητες. Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου μάσκες βασισμένες στο αβγό, έτσι ώστε να ενισχύσεις τις προστατευτικές και επανορθωτικές ικανότητες του δέρματος και να απαλύνεις τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Απαραίτητα Υλικά :

1 κουτ. σούπας γιαούρτι πλήρες
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σουπας ταχίνι
1 ασπράδι αβγού
1/2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

 Αναμείξτε τα υλικά σ'ένα γυάλινο μπωλ και απλώστε στο πρόσωπο και στο λαιμό.Αφήστε 30΄ -  45΄ λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.  


Μάσκα με αβγό και λεμόνι για βελούδινη απαλότητα
 
Εάν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο και εμφανίζει κοκκινίλες, μια μάσκα με βάση το χυμό λεμονιού και το ασπράδι του αβγού θα σου εξασφαλίσει ένα ευχάριστο αίσθημα άνεσης. Πάρε το χυμό μισού λεμονιού, χτύπησε ελαφρά το ασπράδι ενός αβγού και ανακάτεψέ τα. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου και άφησέ τη για 15 λεπτά. Εάν τη βάλεις το βράδυ, μπορείς να την αφήσεις όλη τη νύχτα. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Οι λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού, σε συνδυασμό με το ασπράδι του αβγού, διώχνουν τις γυαλάδες και τις κοκκινίλες δίνοντας στο δέρμα μια ομοιόμορφη απόχρωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου