Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ - ΝΗΣΤΗΣΙΜΟΣ

ΥΛΙΚΑ
 
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κουτ. γλυκού κανέλλα ( κατα προτίμηση )
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τρμμένο  
( κατα προτίμηση )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε το σιρόπι.
2.  Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει καλά.
4. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ : Μην σας καεί.
5. Αφού πάρει το επιθυμητό χρώμα το μείγμα μας ρίχνουμε λίγο λίγο και με προσοχή το σιρόπι και ανακατεύουμε.
6. Ανακατεύουμε καλά  να σιροπιαστεί καλά το γλυκό μας και το ρίχνουμε σε ενα ταψί ή μια φόρμα. Αν διαλέξετε φόρμα θα πρέπει πρώτα να κρυωσει καλά το γλυκό και μετά να την αναποδογυρίσετε σε μια πιατέλα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. καρύδα
1/2 kg κόκκινη φαρίνα
6 αυγά
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγιού γάλα
1 βανίλλια
2 κουτ. σούπας τσίπουρο
1 κουτ. σούπας ουίσκι
ξύσμα απο 1 λεμόνι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 - 3 γαρύφαλλα
λίγη φλούδα λεμονιού
1 κομμάτι ξύλο κανέλλας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρομε τη ζάχαρη.
2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, ρίχνοντας λίγο αλεύρι και λίγο γάλα εναλλάξ , μέχρι να τελειώσουν και τα δύο υλικά.
4. Προσθέτουμε τη βανίλλια, το τσίπουρο, το ουίσκι, το ξύσμα λεμονιού, και τα 3/4 περίπου της καρύδας ( την υπόλοιπη την χρειαζόμαστε  για το πασπάλισμα ).
5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.
6. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45΄λεπτά.
7. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και αφού πάρει βράση το αφήνουμε στη φωτιά για 5΄ - 10΄ λεπτά.
8. Αφού βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο, το αφήνουμε να μισοκρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι.
9. Πασπαλίζουμε με την καρύδα που κρατήσαμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!